«Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά». Δελτίο Τύπου.

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
            Δήμου Χαλανδρίου
   Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι 15232
              Τηλ. 210 6820464 fax:210 6842840

Χαλάνδρι, 24/9/2012
Αρ. Πρωτ. 555

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                
                           
Το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου, εγκαινιάζει το «Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά».

Η ανάγκη των παιδιών για εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ο στόχος του Αετοπούλειου για συνεχή προσφορά πνευματικών αγαθών, μας ώθησαν να ετοιμάσουμε ένα δημιουργικό ταξίδι.
Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τους μαθητές να βελτιώσουν σημαντικά την έκφρασή τους ακόμα και τις σχολικές επιδόσεις τους.

«Φτιάχνοντας παραμύθια με τη Μαγική Τράπουλα» είναι ο τίτλος του α΄ κύκλου σεμιναρίων δημιουργικής γραφής και απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως και 14  ετών, δηλαδή Έ & ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄& Β΄τάξη Γυμνασίου.

Η μαγική τράπουλα βασίζεται στις λεγόμενες «λειτουργίες» των παραμυθιών. Οι λειτουργίες αυτές, σύμφωνα με έναν από τους σημαντικότερους μελετητές του παραμυθιού, τον Ρώσο Βλαντιμίρ Προπ, ο οποίος προσδιόρισε ότι είναι 31 στον αριθμό, υπάρχουν, πάνω- κάτω, σε όλα τα παραμύθια. Ο Τζιάνι Ροντάρι τις περιόρισε σε 21 και πρότεινε τη δημιουργία μιας τράπουλας. 
Αυτή η τράπουλα προσαρμόστηκε από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο και εικονογραφήθηκε από τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη.

Ο α΄ κύκλος έχει διάρκεια 4 εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί  το μήνα Οκτώβριο, κάθε Τετάρτη (10,17,24,31) και ώρα 17.00 με 19.00 στην αίθουσα του Αετοπούλειου. Θα διδάξει κ. Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ

Επειδή θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, είναι απαραίτητο να δηλώσετε εγκαίρως (και μέχρι 8 Οκτωβρίου 2012) συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα (έτσι διασφαλίζεται η ημερομηνία και ώρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής των ενδιαφερομένων) που θα βρείτε  Ε Δ Ω  και αποστέλλοντάς την στο aetopoli@otenet.gr 

Οι πρώτες 16 συμμετοχές θα αποτελέσουν την τάξη του α΄κύκλου της «μαγικής τράπουλας»

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από τις 08:30 έως και τις 14:00 στο τηλέφωνο 210 6820464
Η Πρόεδρος Δ.Σ.
Γεωργία Πούλου